Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Dopuna priopćenja od 18. kolovoza 2020. – Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjeg okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona/11. (20. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnji okrivljenik 17. kolovoza 2020. oko 9,45 sati ispred jedne poslovnice trgovačkog lanca u Dardi, u nakani da usmrti dijete (2009.), bez povoda i razloga, vidjevši da se radi o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, metalnim mu crtalom zadao više ubodnih rana po tijelu u predjelu glave i leđa. Osnovano se sumnja da je ubrzo nakon toga u Mecama, u nakani da usmrti dijete (2009.) bez povoda i razloga, vidjevši da se radi o nemoćnom djetetu izrazito niske životne dobi, metalnim joj crtalom zadao više ubodnih rana po tijelu u predjelu glave, leđa i ruku.
Okrivljenik je uhićen i rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i radi neometanog odvijanja postupka za kaznena djela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.