Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv Ž. M. zbog razbojništva, uništenja i oštećenja tuđe stvari, napada na službenu osobu i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv Ž. M. (1972.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva iz čl. 218. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. KZ-a, napada na službenu osobu iz čl. 318. st. 1. i 3. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (21. 12. 2010.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je oko 6,30 sati 21. studenog 2010. u jednom ugostiteljskom objektu u Valpovu, a nakon što mu je vlasnik odbio poslužiti piće zbog isteka radnog vremena, metalnom teleskopskom palicom razbio veći broj boca s pićem, čaša, šank, jedan ormar i dva hladnjaka za piće, pričinivši time štetu od 32.000,00 kuna. Nakon toga je u nakani da se domogne novca, vlasnika objekta (1982.) i konobara u tom objektu (1978.) više puta istom palicom udario po tijelu i naredio im da kleknu i uz prijetnju zatražio novac, što su oni u strahu za svoj život i učinili. Ujedno, tereti ga se da je potom po izlasku iz objekta, upravljajući svojim osobnim automobilom sletio u kanal, a po dolasku policijskih službenika počeo ih vrijeđati te policijskog službenika (1967.) udario stisnutom šakom u lijevu stranu lica lakše ga ozlijedivši. Također mu se stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kući, protivno zabrani iz čl. 7. Zakona o oružju, bez ovlaštenja držao automatsku pušku i 90 komada pripadajućeg streljiva koje mu je oduzeto prilikom pretrage.
Protiv okrivljenika koji se nalazi u Zatvoru u Osijeku predloženo je produljenje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage te opasnosti od ponavljanja djela.