Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 39-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, ispitan hrvatski državljanin (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. KZ/11. (24. 9. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik  20. rujna 2019. u Belom Manastiru, ispred zgrade nadležnog centra za socijalnu skrb, nezadovoljan radom djelatnika tog centra i u cilju da ih zastraši, kada mu je zaštitar (1965.) rekao da treba doći u zakazani termin, izrekao riječi prijetnje među kojima spomenuvši i događaj iz centra za socijalnu skrb u Đakovu.
Na zahtjev ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Osijeku izdao je nalog za pretragu osumnjičenikove kuće te je prilikom pretrage pronađeno devet kilograma eksploziva, tri protuoklopne mine, dvije ručne bombe, minobacačka granata, automatska puška, više od tisuću komada streljiva, dva prigušivača i razni drugi dijelovi eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja, a što mu je sve oduzeto.
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.