Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 23-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. u vezi sa člankom 34. KZ/11, i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz članka 230. stavka 2. KZ/11, provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (24. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru sa, za sada, dvije nepoznate osobe, 21. listopada 2019., na lokalnoj cesti 44109 između Koprivne i Hrastina; u nakani da dvojicu zaštitara jednog zaštitarskog društva liše života i oduzmu im sve stvari i novac koji pronađu; maskirani kapama "fantomkama" na glavama i naoružani automatskim vatrenim oružjem nepoznate marke, presreli osobni automobil u kojem su bili navedeni zaštitari i prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su rafalno pucali iz navedenog vatrenog oružja u smjeru vozila te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare van, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 773.957,92 kuna. Jedan je zaštitar (1991.) zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a drugi zaštitar (1978.) strijelnu ranu lijeve natkoljenice odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije.
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.