Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv 38-godišnjaka zbog razbojništva, uništenja i oštećenja tuđe stvari, napada na službenu osobu i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva iz čl. 218. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1. KZ-a, napada na službenu osobu iz čl. 318. st. 1. i 3. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (24. 11. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak oko 6,30 sati 21. studenog 2010. u jednom ugostiteljskom objektu u Valpovu, nakon što mu je vlasnik odbio poslužiti piće zbog isteka radnog vremena, teleskopskom palicom razbio veći broj boca s pićem, čaša, šank, jedan ormar i dva hladnjaka za piće, pričinivši time štetu od 32.000,00 kuna. Osnovano se sumnja da je u nakani da se domogne novca vlasnika objekta (1982.) i konobara u tom objektu (1978.) više puta istom palicom udario po tijelu i naredio im da kleknu i uz prijetnju zatražio novac što su oni u strahu za svoj život i učinili. Ujedno, osnovano se sumnja da je potom po izlasku iz objekta upravljajući svojim osobnim automobilom sletio u kanal, a po dolasku policijskih službenika počeo ih vrijeđati te policijskog službenika (1967.) udario stisnutom šakom u lijevu stranu lica lakše ga ozlijedivši.
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u svojoj obiteljskoj kući protivno zabrani iz čl. 7. Zakona o oružju, bez ovlaštenja držao automatsku pušku i 90 komada pripadajućeg streljiva koje mu je oduzeto prilikom pretrage.
Protiv osumnjičenika koji je uhićen i nalazi se u Zatvoru u Osijeku predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage te opasnosti od ponavljanja djela.