Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Dopuna priopćenja od 24. listopada 2019.–Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku dopune kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv dvojice hrvatskih državljana (1993. i 1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. u vezi s čl. 34. KZ/11, i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz čl. 230. st. 2. KZ/11, provedena dokazna radnja ispitivanja obojice osumnjičenika. (25. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su 26-godišnjak i 23-godišnjak, zajedno i po prethodnom dogovoru s 23-godišnjim osumnjičenikom, 21. listopada 2019., na lokalnoj cesti 44109 između Koprivne i Hrastina; u nakani da dvojicu zaštitara jednog zaštitarskog društva liše života i oduzmu im sve stvari i novac koji pronađu; maskirani kapama "fantomkama" na glavama i naoružani automatskim vatrenim oružjem nepoznate marke, presreli osobni automobil u kojem su bili navedeni zaštitari i prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su rafalno pucali iz navedenog vatrenog oružja u smjeru vozila te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare van, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od oko 770.000,00 kune. Jedan je zaštitar (1991.) zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a drugi zaštitar (1978.) strijelnu ranu lijeve natkoljenice, odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pružene pravovremene liječničke intervencije.
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika (1993.) zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela, a protiv osumnjičenika (1996.) zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.