Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke (1973.) i hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa – podvođenja iz čl. 195. st. 2., 4. i 6. Kaznenog zakona. (26. 11. 2010.)

Osnovano se sumnja da je 37-godišnjakinja od 3. ožujka 2007. do rujna 2009. u Osijeku, kao majka djeteta (1993.) a kasnije maloljetne osobe, u nakani ostvarivanja materijalne koristi od iste tražila da za novčanu naknadu spolno zadovoljava muške osobe koje joj je pronalazila, a da tako dobiveni novac predaje njoj, što je ona i činila kroz navedeno razdoblje. Također postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjakinja, nakon što su dvije djevojke otpuštene iz dječijih domova, znajući da nemaju gdje stanovati, primila ih u svoj stan, a potom tražila od njih kao i od još jedne maloljetne štićenice dječijeg doma (1999.) da za novčanu naknadu spolno zadovoljavaju muške osobe koje im je ona pronalazila, a da novac predaju njoj što su one i činile.
Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak 3. ožujka 2007. u Osijeku, svjestan da se radi o djetetu s manje od 14 godina života (rođena 1993.), u nakani da se materijalno okoristi te jednoj odrasloj muškoj osobi omogući zadovoljavanje seksualnih potreba, dijete zajedno s još jednom mololjetnom ženskom osobom odveo do hotela u Osijeku gdje je rezervirao hotelsku sobu i predao ključ muškoj osobi, za što mu je ovaj platio 200,00 kuna i zadovoljavanja potrebe.
Protiv 37-godišnjakinje koja se nalazi u Zatvoru u Osijeku predložen je pritvor zbog opasnosti od ometanja istrage i od ponavljanja djela, a protiv 26-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i ometanja istrage.