Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 27-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1989.) iz Osijeka zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. i 2. KZ/11. (27. 6. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da se 27-godišnjak 17. lipnja 2016. na nogometnom stadionu Geoffroy Guichard u francuskom gradu Saint-Etienneu; tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Republike Češke; pridružio većem broju osoba koje su na nogometni teren ubacile više pirotehničkih sredstava tzv. bengalki i jedan tzv. topovski udar koji je eksplodirao na nogometnom terenu i odbacio vatrogasca-zaštitara, te potom fizički nasrnule na druge navijače ugrozivši tako javni red i potičući time mnoštvo na nerede i nasilje.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.