Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 54-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (27. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u Kneževim Vinogradima; suprotno odredbi članka 7. Zakona o oružju; nabavio i u svojoj kući držao ručnu bombu tzv. "kašikaru" tipa M-52 P3, a potom ju 25. lipnja 2017. aktivirao i bacio u dvorište obiteljske kuće oštećenika (1963.) znajući da su u kući oštećenik i njegovi ukućani. Bomba je eksplodirala u blizini ulaznih vrata i oštetila kuću, a ozlijeđenih osoba srećom nije bilo.
Osumnjičenik je uhićen i ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku te je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.