Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Određen istražni zatvor protiv 16-godišnjaka

Nakon provedenog opsežnog kriminalističkog istraživanja u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je ovo državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv dvojice maloljetnih hrvatskih državljana (1999. i 1999.) i jedne maloljetne hrvatske državljanke (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje osam kaznenih djela teških krađa iz članka 229. stavak 1. točka 1. KZ/11. (28. 1. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik, drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenica, tijekom studenog i prosinca 2015. godine te siječnja 2016. godine u Osijeku i Zagrebu, u više navrata; zajednički i dogovorno; nasilno provaljivali u obiteljske kuće odakle su uzimali sve vrijedne predmete koje bi pronašli, poglavito zlato i novac, otuđivši tako stvari u vrijednosti oko 220.000,00 kuna.

Prvoosumnjičenik je uhićen i nakon ispitivanja, sudac za mladež Općinskog suda u Osijeku je, na prijedlog državnog odvjetništva, na dokaznom ročištu odredio istražni zatvor protiv njega zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela. Drugoosumnjičenik se nalazi u bijegu, a trećeosumnjičenica se brani sa slobode.