Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 24-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. i 2. u vezi s člankom 34. KZ-a i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2., 3. i 4. KZ-a. (28. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 25. kolovoza 2018. oko 21,30 sati u dvorani kina u trgovačkom centru u Osijeku, revoltiran bukom koju su tijekom projekcije filma stvarala djeca; u namjeri da teško tjelesno ozlijedi dvoje djece; najprije višenamjenskim rasklopnim nožem mahao u predjelu njihovog prsišta, a u jednom trenutku nožem uboo jedno dijete u predjelu unutarnje strane desne natkoljenice i time mu nanio ubodnu ranu. Osnovano se sumnja da je potom zaprijetio djeci što je kod njih izazvalo osjećaj straha za vlastiti život.
Određivanje istražnog zatvora predloženo je jer osobite okolnosti upućuju na opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kaznena djela ili da će počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a).