Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitani osumnjičenici i određen istražni zatvor protiv dvoje osumnjičenika

U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv dvoje hrvatskih državljana (1971. i 1972. ) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. KZ/11, kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova iz čl. 204. st. 1. KZ/11, i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ/11, sve uz svezi s čl. 36 i čl. 51. KZ/11, provedene dokazne radnje njihova ispitivanja. (28. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici tijekom 2019. godine kod Sarvaša, zasadili više stabljika droge marihuane, te 24. listopada 2019. ubrali ukupno oko 13,5 kilograma cvjetova, listova i grančica stabljika marihuane. Prilikom pretraga kuća osumnjičenika pronađeno je još ukupno oko 3,5 kilogram cvjetova, listova i grančica stabljika marihuane. Osnovano se sumnja da su osumnjičenici tijekom listopada 2019. godine kod Sarvaša, u šumskom predjelu uz rijeku Dravu, s dvije puške s užlijebljenim cijevima za koje nemaju dozvolu odstrijelili više komada razne divljači i nedozvoljenim sredstvima obavljali ribolov, te nabavili i držali oko 1100 komada raznog streljiva za automatsko i lovačko oružje i pištolje, jedan prigušivač, četiri okvira za automatsku pušku i dva kundaka za puške. Sva pronađena droga, oružje, dijelovi oružja i streljivo je oduzeto od osumnjičenika. 
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, odredio protiv oba osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.