Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
"Šefu DORH-a u Osijeku" nije ukraden laptop iz ureda

Slijedom navoda objavljenih u Jutarnjem listu u tekstu "Misterij nestalog kompjutora – Šefu DORH-a u Osijeku ukrali laptop iz ureda" priopćujemo kako je citirani naslov netočan i neprimjeren tekstu budući da iz sadržaja teksta proizlaze potpuno suprotne činjenice a koje su autoru tog teksta jasno i priopćene. (26. 11. 2010.)

Naime, suprotno "povjerljivim informacijama", činjenica je da ovih dana a niti ranije "Šefu DORH-a u Osijeku" nije ukraden laptop iz ureda, a niti se krađa dogodila u uredu koji se nalazi na prvom katu državnog odvjetništva. Također, činjenica je da se moguće "povjerljive informacije" odnose na događaj kada je početkom kolovoza ove godine, tijekom vikenda, iz prostorije informatičara koja se nalazi u prizemlju, uz samu portu, došlo do otuđenja dijelova iz kućišta privatnog računala u kojem se nisu nalazili nikakvi službeni ili slični podaci. Radi utvrđenja svih okolnosti tog događaja provedeni su izvidi nakon kojih su utvrđeni određeni propusti u osiguranju zgrade državnog odvjetništva izvan radnog vremena zbog čega su poduzete adekvatne mjere radi otklanjanja uočenih nedostataka.
Ovako sročenim naslovom koji ne odgovara istini i koji se temelji na potpuno proizvoljnim "povjerljivim informacijama" u javnosti se stvara sasvim krivi dojam o radu Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.