Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 43-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage te određen istražni zatvor

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog počinjenja dva kaznena djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela pokušaja razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. u vezi s člankom 34. KZ/11. (29. 11. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak 16. studenoga 2016. u Osijeku; u namjeri da se domogne novca; uz prijetnju nožem od trgovkinje (1974.) jedne privatne trgovačke radnje zatražio da mu preda sav novac, što je ona i učinila u strahu za svoj život i predala mu 600,00 kuna koje je zadržao za sebe i time oštetio vlasnika trgovine za navedeni iznos. Osnovano se sumnja da je 18. studenoga 2016. u Osijeku; u namjeri da se domogne novca; uz prijetnju nožem od trgovkinje (1968.) privatne trgovačke radnje zatražio da mu preda sav novac, što je ona i učinila u strahu za svoj život te mu predala iznos od 2.639,00 kuna koji je zadržao za sebe i oštetivši vlasnika trgovine za navedeni iznos. Ujedno, osnovano sumnja i da je 24. studenoga 2016. u Osijeku, u istoj namjeri da se domogne novca, uz prijetnju nožem od trgovkinje (1974.) privatne pekarnice zatražio da mu preda sav novac, ali je ona odbila to učiniti i počela zvati u pomoć. Osumnjičeni 43-godišnjak je u strahu od otkrivanja pobjegao u nepoznatom smjeru.
Osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio protiv njega istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje opisanih kaznenih djela.