Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 26-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na temelju posebnog izvješća Policijske uprave osječko-baranjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 1. u svezi stavka 3. Kaznenog zakona. (30. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak tijekom listopada 2020. godine na području Osječko-baranjske županije, u cilju da zastraši jednog državnog dužnosnika zbog mjera i preporuka u svezi sprječavanja širenja epidemije, a koji je sudjelovao u donošenjima i javnom objavljivanju tih mjera i preporuka, u tri navrata putem aplikacije za dopisivanje upućivao mu tekstualne poruke prijetećeg sadržaja, čime je kod oštećenika izazvao strah, tjeskobu i uznemirenost.
Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika budući da postoji bojazan da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo za koje se tereti, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).