Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljana (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. KZ/11 i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11. (31. 3. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od siječnja 2017. do 24. ožujka 2017. u obiteljskoj kući u Osijeku; u nakani prodaje droge tipa marihuane; pomoću improviziranog laboratorija sastavljenog od digitalnih mjerača temperature, električnih ventilatora, lampi sa sjenilima za refleksiju svjetla, reflektorskih lampi sa pripadajućim žaruljama, prigušnica te transformatora električne energije, uzgojio najmanje 61 stabljiku konoplje tipa droge marihuana, od kojih je od najmanje 44 stabljike izrezao cvjetne vrhove i lišće i time proizveo 1415 grama droge tipa marihuane, a radi daljnjeg uzgoja držao i 22,5 grama sjemenki predmetne droge, te proizvedenu drogu prodao većem broju osoba.
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik unutar kuće neovlašteno držao streljivo kalibra 20 mm, znajući da držanje takvog streljiva građanima nije dozvoljeno.