Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 19-godišnjaka

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 3. i 4. Kaznenog zakona/11. (11. 12. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 2. prosinca 2017. oko 1,30 sati, u alkoholiziranom stanju bez vozačke dozvole i brzinom većom od dopuštene upravljao osobnim automobilom BMW 530D Ulicom Stjepana Radića iz smjera Ivanovaca Đakovačkih u smjeru centra Kuševca. Okrivljenik je zbog svega navedenog izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal te udario u betonski šaht, nakon čega je vozilo odbačeno u zrak i više se puta prevrnulo udarivši u drugi parkirani automobil i stablo te potom palo u odvodni kanal navedene ulice. U vrijeme prometne nesreće, u osobnom automobilu su, uz okrivljenika, bile još dvije osobe od kojih je jedna (1997.) smrtno stradala, a druga (1986.) zadobila višestruke osobito teške tjelesne ozljede.
Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.