Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv dvije osobe

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana, i to protiv prvookrivljenika (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona te protiv drugookrivljenice (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 1. KZ-a. (18. 6. 2014.)

Optužnicom se prvookrivljenika tereti da je oko 5,00 sati 21. prosinca 2013. u svojoj obiteljskoj kući u Gašincima, nakon verbalnog sukoba s D. M. (1990.); u nakani da ga usmrti; kuhinjskim mu nožem zadao više tjelesnih ozljeda i ubodnu ranu u lijevu natkoljenicu uslijed koje je došlo do obilnog krvarenja i oštećenikove smrti.
Drugookrivljenicu se tereti da je nakon što je prvookrivljenik u njenoj prisutnosti nožem ubo D.M.; svjesna da mu je život ugrožen zbog iskrvarenja te da mu hitno treba stručna liječnička pomoć; iako je mobitelom nazvala službu Centar 112 koji ju je prespojio na broj hitne medicinske pomoći, djelatniku koji joj se javio rekla da pomoć nije potrebna. Na opisani način je propustila zatražiti liječničku intervenciju iako je to mogla učiniti bez ugrožavanja sebe ili drugoga.
Optužnom vijeću Županijskog suda u Osijeku je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.