Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 47-godišnjak zbog nekoliko kaznenih djela

Policijska uprava osječko-baranjska je, nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s ovim državnim odvjetništvom, podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude iz čl. 243. st. 1., 3. i 4. i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona (KZ/11). (30. 8. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik; u nakani pribavljanja novca; od oštećenika zatražio da mu isplati veći iznos novca te mu pritom zaprijetio da će ga usmrtiti. Oštećenik mu je potom, u strahu za svoj život; znajući da okrivljenik neovlašteno posjeduje vatreno oružje; do sada predao ukupno 50.000,00 eura, da bi zatim od lipnja pa do danas okrivljenik od oštećenika zatražio da mu isplati još 200.000,00 eura fizički ga zlostavljajući iako je bio svjestan da mu oštećenik ne duguje nikakav novac.
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja okrivljenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.