Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana trojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Policijska postaja Belišće podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv trojice hrvatskih državljana, i to protiv maloljetnika (2005.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz članka 110. u vezi s člankom 34. KZ/11, i protiv osumnjičenika (1975. i 1999.) zbog kaznenog djela pomaganja u pokušaju ubojstva iz članka 110. u vezi s člankom 34. i 38. KZ/11. (11. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili navedeno kazneno djelo 9. srpnja 2019. oko 15,00 sati u Belišću na štetu svog poznanika (1986.).

Maloljetni osumnjičenik je ispitan pred sucem istrage Županijskog suda u Osijeku nakon čega je, povodom prijedloga državnog odvjetništva, sudac istrage donio rješenje kojim mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage.
Dvojica punoljetnih osumnjičenika su ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku nakon čega je sudac istrage, povodom prijedloga državnog odvjetnika, donio rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od dovršenja pokušanog kaznenog djela.