Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitan 22-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. KZ/11, provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (14. 2. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od početka 2019. godine do 11. veljače 2020. u svom domu u Osijeku i na području grada, u najmanje dvadeset navrata prodao drugu marihuanu u pakiranjima od pet grama za 250,00 kuna, odnosno 25 grama za 600 kuna. Osnovano se sumnja i da je u obiteljskoj kući u Osijeku, gdje je obavljena pretraga, držao radi daljnje prodaje ukupno 7,1 kilogram droge marihuane te je prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađeno i 28.500,00 kuna nakon čega su mu oduzeti sva pronađena droga i novac. 
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.