Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Ispitana petorica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu protiv petorice hrvatskih državljana (1960., 1969., 1989., 1991. i 1983.) zbog postajanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona, dok se prvoosumnjičenika tereti i za kazneno djelo nedozvoljene trgovine iz članka 264. stavka 1. Kaznenog zakona. (15. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je od prosinca 2017. do lipnja 2018. na području Našica i Zagreba, prvoosumnjičenik od drugoosumnjičenika, a posredstvom trećeg do petoosumnjičenika, radi daljnje prodaje nabavio najmanje pet kilograma marihuane i sto grama kokaina, koje je potom prodavao na području Našica, Osijeka i okolice.
Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik protivno Zakonu o trošarinama radi daljnje prodaje nabavio oko 8,5 kg duhana bez nadzornih markica Republike Hrvatske, a da je petoosumnjičenik, pored navedenog posredovanja u prodaji droge, radi daljnje prodaje nabavio jedan kilogram droge marihuana koju je prodavao na području Našica i okolice.
Osumnjičenici su uhićeni i ispitani u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku te je dana 14. lipnja 2018. po prijedlogu ovog državnog odvjetništva protiv prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenika i petoosumnjičenika sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, a u odnosu na drugoosumnjičenika i četvrtoosumnjičenika je 15. lipnja 2018. predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo.