Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 47-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je 22. svibnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točke 3. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (27. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom noći 18. svibnja 2019., oko 01,00 sati, u Donjem Miholjcu; u unajmljenom stanu u koji se preselila njegova supruga (1978.) nakon napuštanja bračne zajednice zbog učestalih verbalnih prijetnji i uvreda te fizičkog nasrtanja na nju, zbog čega je prekršajno kažnjen na zatvorsku kaznu te imao izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze prema njoj; po izlasku iz zatvora došao do navedenog stana te u nakani da ju liši života podmetanjem požara, zapaljivom tekućinom i bojom zalio ulazna PVC vrata kuće i otvorenim plamenom zapalio navedene tekućine te zapaljivom tekućinom i bojom zalio i njezin automobil marke Golf parkiran u blizini ulaznih vrata. Na opisani način je izazvao požar na kući, a u dovršenju djela nije uspio zbog pravovremene reakcije susjeda.
Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.