Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjakinje zbog pokušaja teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 3. srpnja, nakon prvog ispitivanja u svojstvu okrivljenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 2. u svezi stavka 1. i članka 34. Kaznenog zakona/11. (8. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 2. srpnja 2020. u gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, u stanu u kojem živi njen suprug, u alkoholiziranom stanju, u nakani da teško tjelesno ozlijedi svog supruga, nakon verbalne prepirke i svađe, uzela nož i u više navrata udarala ga po tijelu te mu nanijela lake ozljede (otvorena rana ručnog zgloba i šake, otvorena rana prsnog koša, otvorena rana podlaktice i rane prstiju).
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice na temelju članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, što je sudac istrage odbio te okrivljenici odredio mjere opreza iz članka 98. stavak 1. i 2. točka 3., 4. 5. i 9. Zakona o kaznenom postupku. Državno odvjentištvo uložilo je žalbu na takvu odluku suca istrage.