Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Prihvaćena žalba državnog odvjetništva i preinačena presuda u kazni

Drugostupanjski županijski sud prihvatio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i preinačio pobijanu prvostupanjsku presudu u odluci o kazni na način da je okrivljenik osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. (6. 3. 2020.)
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je u prosincu 2019. godine žalbu podnesenu zbog odluke o kaznenoj sankciji, na presudu Općinskog suda u Pazinu kojom je optuženi 21-godišnji hrvatski državljanin proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a za što mu je prvostupanjski sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine.
Optuženik je proglašen krivim jer je u travnju 2019., upravljajući osobnim vozilom kolnikom ceste A8, na relaciji tunel Učka prema Pazinu, bez ovlasti i protivno odredbama čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje droge na ilegalnom narkotržistu, u vozilu kojim je upravljao, u 50 paketa omotanih prozirnom PVC folijom, prevozio ukupno 53 kilograma droge marihuane.