Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 39-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Poreč-Parenzo, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 39-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. Kaznenog zakona. (8. 2. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 2. veljače 2020. u 00,56 sati u Poreču, s ciljem da ustraši i uznemiri troje liječnika, medicinskog tehničara i vozača ispostave zavoda za hitnu medicinu; koji su 30. siječnja 2020. pristupili u njegov dom radi pružanja liječničke pomoći njegovoj djevojci; na svom korisničkom profilu jedne društvene mreže objavio tekst prijetećeg sadržaja. Dvoje liječnika je pročitalo navedenu objavu i riječi prijetnje te ih je taj sadržaj strašio i uznemirio.
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora 39-godišnjeg okrivljenika koji je sud usvojio i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).