Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podignuta optužnica protiv 62-godišnjaka zbog kaznenog djela protiv javnog reda

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (11. 7. 2019)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 14. lipnja 2019. za dogovorenu novčanu nagradu, sudjelovao u protuzakonitom prevoženju kroz Republiku Hrvatsku državljana Pakistana i državljanina Indije koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku radi njihova protuzakonitog prevoženja i prebacivanja u Republiku Sloveniju. Tereti ga se da je na području grada Siska, u osobni automobil kojim je upravljao, ukrcao državljane Pakistana i Indije te ih je preko područja Republike Hrvatske dovezao do mjesta Lupoglav, gdje ih je zatekla i zaustavila policija.
U optužnici je podnijet prijedlog za produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći iz čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku.