Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 39-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Buzet dostavila posebno izviješće kao dopunu kaznenih prijava, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio, u stjecaju, tri kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona. (15. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u poslijepodnevnim satima 7. ožujka 2019., na području općine Lanišće; s ciljem da ustraši i uznemiri svoju suprugu, šogora i šogoricu; u telefonskom razgovoru uputio svojoj supruzi riječi prijetnje, a nakon što je ona njihov razgovor reproducirala putem zvučnika pa su ga čuli šogor i šogorica, okrivljenik je, osnovano se sumnja, uputio im riječi ozbiljnih prijetnji. Nakon toga je, osnovano se sumnja, svoju suprugu u više navrata pozivao na mobilni uređaj te joj tijekom razgovora ponovno govorio da će ju ubiti uputivši joj i druge prijeteće riječi.
Županijskom sudu u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor sukladno prijedlogu.