Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 38-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske postaje Poreč-Parenzo, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1981.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio deset kaznenih djela protiv imovine, i to četiri kaznena djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. Kaznenog zakona i šest kaznenih djela teške krađe u pokušaju iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u vezi s čl. 34. st. 1. KZ-a. (20. 8. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 12. do 16. kolovoza 2019., na području parkirališta zabavnog parka u Poreču, s ciljem da protupravno prisvoji stvari koje mu ne pripadaju i do kojih uspije doći, uporabom elektroničke naprave za kopiranje koda i otvaranje elektroničkih brava automobila, otvorio četiri parkirana i zaključana osobna automobila stranih registarskih oznaka, iz kojih je uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od 3.560,00 eura i 340,00 kuna protupravno se imovinski okoristivši na štetu stranih državljana. Osnovano se sumnja i da je uporabom iste elektroničke naprave otvorio još šest parkiranih i zaključanih osobnih automobila stranih registarskih oznaka te pregledao njihovu unutrašnjost, no u njima nije našao novac ni druge vrijedne stvari.
Povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, istražna sutkinja Županijskog suda u Puli-Pola odredila je osumnjičeniku istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).