Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 28-godišnjak, podignuta neposredna optužnica i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Buje-Buie, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 28-godišnjeg turskog državljanina i podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu neposrednu optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (25. 9. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. rujna 2019., na području mjesta Kupljensko i u Bujama; s ciljem da se nepripadno imovinski okoristi; sudjelovao u protuzakonitom prevoženju kroz Republiku Hrvatsku državljana Republike Turske koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku radi njihova protuzakonitog prevoženja kroz Republiku Hrvatsku i prebacivanja u Republiku Sloveniju za novčanu nagradu u iznosu od tisuću eura. Osnovano se sumnja da je u osobni automobil marke Audi A6 stranih registarskih oznaka primio strane državljane i upravljao njime prema granici sa Republikom Slovenijom, na područje mjesta Dramac-Marišće, gdje su ih istog dana u 12,25 sati u Bujama zaustavili policijski službenici.
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, uz neposrednu optužnicu, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 28-godišnjeg okrivljenika kojeg je Općinski sud u Pazinu usvojio i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći (čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku) uz zamjenu za jamstvo u iznosu od 60.000,00 kuna u novcu.