Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 51-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage te određen istražni zatvor

Nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske postaje Umag-Umago, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja poljskog državljanina (1968.) te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno produljeno kazneno djelo protiv imovine teškom krađom iz čl. 229. st. 1. toč. 1. i 2. te st. 2. u svezi s čl. 52. Kaznenog zakona. (29. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 19. do 24. srpnja 2017. u apartmanima i kućama na području grada Umaga-Umago, gdje je boravio kao turist, s ciljem da protupravno prisvoji stvari koje mu ne pripadaju i do kojih uspije doći, počinio jedanaest radnji teških krađa i krađa, otuđivši električne bicikle, nakit, novce, mobilne uređaje, satove, prijenosna računala, digitalne fotoaparate, osobno vozilo marke Wolkswagen Touran slovenskih registarskih oznaka, osobno vozilo marke Wolkswagen Tiguan slovenskih registarskih oznaka te osobno vozilo marke Wolkswagen Polo hrvatskih registarskih oznaka, i druge predmete. Osnovano se sumnja da se opisanim djelima protupravno imovinski okoristio za iznos od najmanje 853.800,00 kuna na štetu većeg broja stranih i hrvatskih državljana.
Povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, istražna sutkinja Županijskog suda u Puli-Pola okrivljeniku je odredila istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći i da će ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).