Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 26-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Poreč podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja njemačkog državljanina (1993.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno produljeno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (3. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. svibnja 2019. u Poreču, tijekom jednog zabavnog festivala, bez ovlasti i protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje, kod sebe držao vrećicu u kojoj je bila 81 tableta ecstasy zelene boje i 35 tableta ecstasy plave boje, jednu vrećicu u kojoj je bilo sedam manjih vrećica (sadržaj droga kokain), jednu vrećicu sa osam manjih vrećica (sadržaj droga ketamin) i jednu vrećicu u kojoj je bilo četrnaest manjih vrećica (sadržaj smeđa praškasta materija, za sada, neutvrđenog sastava).
Osnovano se sumnja i da je istog dana, u apartmanu u kojem je odsjeo na području grada Poreča, bez ovlasti i protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje, držao vrećicu s drogom hašiš (19,6 grama), vrećicu s drogom kokain (0,9 grama), 35 paketića s drogom ketamin, vrećicu sa drogom MDMA (61,4 grama), vrećicu s 204 tablete ecstasy plave boje i četiri tablete ecstasy zelene boje, 68 paketića s drogom kokain od toga 51 paketića svaki od po 0,8 grama i 17 paketića svaki od po 0,7 grama, dvije vrećice sa sadržajem droge MDMA (pojedinačne težine 1,3 gram), jednu vrećicu sa 338 tableta ecstasy zelene boje i 123 tableta ecstasy plave boje te dvije vrećice s drogom kokain pojedinačnih težina 1,1 gram.
Županijskom sudu u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik pobjeći (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) i zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor po predloženim osnovama.