Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 48-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Pazin podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja švicarskog državljanina (1971.) i donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe iz članka 231. stavka 1. Kaznenog zakona. (18. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 13. travnja 2019. ušao u jedan trgovački centar na području grada Pazina te uzeo s polica i za sebe zadržao više prehrambenih proizvoda u čemu ga je primijetila djelatnica zaštitarskog društva. Kad se okrivljenik uputio s otuđenim stvarima prema izlazu, djelatnica ga je zaustavila i zatražila da vrati otuđene predmete, no okrivljenik ju je, osnovano se sumnja, rukom udario u predjelu prsnog koša kako bi zadržao otuđene predmete s kojima se, odnoseći ih, i udaljio iz trgovačkog centra.
Županijskom sudu u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage tog suda prihvatio i odredio mu istražni zatvor po predloženoj osnovi.