Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Ispitan 21-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Pazin podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1998.) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (2. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u večernjim satima 29. travnja 2019., na području općine Lupoglav, bez ovlasti i protivno odredbama čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u vozilu kojim je upravljao držao 53,157 kilograma droge marihuana radi daljnje prodaje.
Županijskom sudu u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor po predloženoj osnovi.