Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi
Ispitan 24-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 24-godišnjeg hrvatskog državljanina te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11, i kaznenog djela nepružanje pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ/11. (12. 10. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnji okrivljenik 10. listopada 2017. oko 22,05 sati u mjestu Alilovci, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,37 gr/kg alkohola u krvi) i neprilagođenom brzinom većom od dopuštene za naseljeno mjesto te nije na vrijeme uočio 53-godišnju hrvatsku državljanku koja se kao pješakinja kretala u istom smjeru uz desni rub kolnika. Vozilo je udarilo u pješakinju pri čemu je ona smrtno stradala od zadobivenih ozljeda. 
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu je odredio istražni zatvor protiv 24-godišnjeg okrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08 u trajanju od trideset dana.