Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 31. prosinca 2014. podiglo pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona. (2. 1. 2015.)

Okrivljenika se tereti da je oko 13,30 sati 7. listopada 2014. u Puli, na Bunarskoj cesti ispred dvorišta kuće svog 83-godišnjeg oca I. M.; nakon svađe, u namjeri da ga liši života; prvo ga snažno udario šakom u području glave, a kad je on pao na pod, nastavio ga je udarati šakama i nogama po glavi i tijelu, te je njegovom glavom udario u tvrdu podlogu tla uslijed čega je I. M. zadobio više ozljeda. Okrivljenika se tereti da je potom kuhinjskim nožem u više navrata ubo svog oca u područje vrata, prsišta i trbuha nanijevši mu između ostalih ozljeda i ubodnu ranu luka aorte te grkljana, dušnika i lijevog područja arterije. Oštećeni je uslijed krvarenja unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji preminuo istog dana u 14,38 sati.
Protiv okrivljenika koji se nalazi u istražnom zatvoru je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljana djela pa mu je istražni zatvor po toj osnovi i produljen.