Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 22-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Srbije (1995.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 31. kolovoza 2017. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona u svezi s čl. 52. Kaznenog zakona. (4. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik početkom kolovoza 2017. godine u Rovinju; protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; putem jedne internetske stranice naručio radi daljnje neovlaštene prodaje sto grama droge amfetamin, ali nije uspio preuzeti paket s drogom. Osnovano se sumnja i da je sredinom kolovoza 2017. u Rovinju, protivno čl. 3. st. 1. Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje neovlaštene prodaje, putem iste internetske stranice naručio 300 grama droge amfetamin koja mu je u količini od 287 grama poslana u paketu kojeg je preuzeo 29. kolovoza 2017. u pošti u Rovinju.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio.