Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 60-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju iz članka 111. točke 4. u svezi članka 37. stavka 2. KZ/11, jednog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. stavka 2. KZ/11 i jednog kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ/11. (5. 11. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 2. kolovoza 2019.; u nakani da iz niskih pobuda liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, također hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete; pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio. Tereti ga se i da je 3. kolovoza 2019. govorio 51-godišnjakinji da će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga.
Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 4. kolovoza 2019., suprotno odredbi članka 7. stavka 1. točke 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev (kalibra 7,65 mm), a takvo oružje spada u kategoriju koju građani ne smiju držati.
Županijski sud u Puli-Pola je na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola produljio istražni zatvor protiv 60-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).