Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 35-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 4. travnja 2017., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Labin, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1982.) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. u svezi s čl. 52. Kaznenog zakona. (6. 4. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak od lipnja 2016. godine do 3. travnja 2017. u Labinu; protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, s namjerom preprodaje; u stubištu zgrade i stanu u kojem stanuje držao drogu amfetamin i marihuanu te da ju je prodavao nepoznatim osobama. Osnovano se sumnja da je 3. travnja 2017. držao radi prodaje u više vrećica ukupno 9,8 grama droge marihuane i 44,2 grama droge amfetamin.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio rješenjem uz mogućnost jamstva.