Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 54-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je 5. kolovoza 2018. Policijska postaja Buje-Buie podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Srbije (1964.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. i 3. KZ-a. (6. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. kolovoza 2018., za novčanu nagradu u iznosu od 400,00 eura, dvojicu turskih državljana osobnim vozilom prevezao od Rijeke do mjesta Brič u Općini Buje, radi njihovog protuzakonitog prelaska u Republiku Sloveniju, no u navedenom mjestu su ih zaustavili policijski službenici. Osnovano se sumnja da je prethodno u Rijeci, na osobno vozilo registarskih oznaka Republike Srbije postavio nepripadne tablice Republike Hrvatske kako bi se vozilom mogao nesmetano koristiti u prometu.
Sucu istrage podnesen je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio rješenjem.