Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 56-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Poreč-Parenzo podnijela 7. srpnja 2017. kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1961.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz  čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelom dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a. (7. 7. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 6. srpnja 2017. oko 12,00 sati u Poreču, na Obali Maršala Tita gdje se u tom trenutku nalazio veći broj prolaznika, a tijekom sukoba više osoba; u cilju da teško tjelesno ozlijedi 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i pristajući da ugrozi živote i tijela ostalih sudionika sukoba i građana koji su se ondje u  blizini nalazili; iz pištolja ispalio najmanje tri hica koji su pogodili 28-godišnjaka u obje noge i nanijeli mu teške tjelesne ozljede (prostrijelne rane). Drugih ozlijeđenih osoba nije bilo.
Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio rješenjem bez mogućnosti jamstva.