Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 47-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1969.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 5. kolovoza 2016. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenu istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. Kaznenog zakona, jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. i 2. KZ-a, jedno kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.A KZ-a te jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1.  KZ-a. (8. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2016. do 4. kolovoza 2016. u Puli; svjestan da svojim ponašanjem kod izvanbračne supruge izaziva strah za njezinu sigurnost te je dovodi u ponižavajući položaj, protivno čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji; najmanje tri do četiri puta mjesečno je napadao udarajući je rukama i nogama te raznim predmetima po cijelom tijelu i pritom joj govorio da će se ubiti ako ga ostavi ili prijavi policiji. Osnovano se sumnja i da je 3. veljače 2016. u stanu prema njoj bio fizički i verbalno  nasilan te joj je prijetio izravno i putem SMS poruka. Ujedno je, osnovano se sumnja, prijateljicu vanbračne supruge kada je stala u njezinu obranu, udario daskom za rezanje mesa nanijevši joj pritom tešku tjelesnu ozljedu. Postoji osnovana sumnja da je 3. kolovoza 2016. u stanu vrijeđao svoju izvanbračnu suprugu, udara ju i vukao po podu uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t.  2. i 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio bez mogućnosti jamstva.