Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitano dvoje osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska postaja Poreč-Parenzo podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 10. rujna 2018. provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenih te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a, te protiv hrvatske državljanke (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. KZ-a. (11. 9. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 8. i 9. rujna 2018. na području Poreča i Vrsara; protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droge; radi daljnje neovlaštene prodaje zajedno držali u više PVC vrećica ukupno 113,9 grama droge amfetamin te u jednoj vrećici 66,5 grama droge marihuane. Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak 9. rujna 2018. u blizini Vrsara, protivno Zakonu o oružju, neovlašteno držao ručnu bombu.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio rješenjem.