Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Određen istražni zatvor protiv 25-godišnjaka zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (12. 9. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je od 4. rujna 2013. do 5. rujna 2013., s ciljem da dva državljana Republike Srbije i jedan državljanin Kosova; a koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku; nezakonito borave i kreću u Republici Hrvatskoj te da nezakonito prijeđu državnu granicu Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom, i s ciljem da se time nepripadno okoristi, za dogovoreni iznos novčane nagrade, omogućio im smještaj i noćenje na području Republike Hrvatske. Postoji osnova sumnje da ih je vozilom prevezao do šumskog puta izvan državnog graničnog prijelaza Hrvatske sa Slovenijom gdje je uhićen.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a koji je određen rješenjem suca istrage 7. rujna 2013.