Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 37-godišnjak zbog više kaznenih djela

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1979.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona, jednog kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a, jednog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. KZ-a i jednog kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. KZ-a. (14. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak od 2013. godine do 10. srpnja 2016. kao izvanbračni suprug, otac i očuh; u nazočnosti svoje maloljetne kćerke i pokćerke; često u alkoholiziranom stanju, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, prijetnje i tjelesne ozljede te povrede djetetovih prava na štetu izvanbračne supruge i na štetu maloljetne kćerke i pokćerke. Svojim ponašanjem je, osnovano se sumnja, negativno utjecao na psihofizički razvoj svoje maloljetne kćerke i pokćerke te kod izvanbračne supruge izazvao strah za njezinu sigurnost i sigurnost njoj bliskih osoba.
Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i  3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio.