Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 41-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je 14. kolovoza 2018. Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1977.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. (16. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 13. kolovoza 2018. protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, u obiteljskoj kući u Umagu držao dvije PVC vrećice s ukupno 13,57 grama droge kokain, a u osobnom vozilu parkiranom na poljoprivrednom zemljištu u Umagu 18,9 grama droge marihuana, te da je u obiteljskoj kući u mjestu Zubini držao u tri PVC paketa ukupno 3.185,00 grama droge marihuana. Osnovano se sumnja da je svu navedenu drogu držao u cilju daljnje prodaje.
Sucu istrage podnesen je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavka 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage rješenjem prihvatio.