Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitana 34-godišnjakinja i doneseno rješenje o provođenju istrage

Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv državljanke Republike Hrvatske (1982.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 16. prosinca 2016. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenice te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz čl. 230. st. 1. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona. (16. 12. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 14. prosinca 2016. u Potpićnu; u nakani da neosnovano dođe do novca koji joj ne pripada; maskirana ušla u poslovnicu jedne banke i uperila plastični pištolj prema djelatnici te joj višestruko govorila neka joj preda novce na što joj je djelatnica odgovarala kako ih nema istovremeno stisnuvši dugme ispod pulta kojim se automatski zaključavaju sigurnosna ulazna vrata poslovnice.
S obzirom da je osumnjičenica nastavila tražiti novac s uperenim pištoljem prema djelatnici, ona je počela telefonom pozivati nadležne rukovoditelje. Kako osumnjičenica nije uspjela izaći iz poslovnice tako je tražila od djelatnice da ih otvori i skočila na pult te uperila pištolj u djelatnicu, a nakon što ih je djelatnica otključala, osumnjičenica se udaljila iz poslovnice ne uzevši ništa.
Protiv osumnjičenice je naložena mjera opreza obaveznog redovitog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu iz čl. 98. st. 2. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku, i to dežurnom policijskom službeniku svakih sedam dana.