Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 36-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Pula podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola provelo je 17. prosinca 2020. dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju iz članka 118. stavak 2. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, te je, po provedenoj dokaznoj radnji, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka. (18. 12. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 27. studenog 2020., u mjestu kraj Pule, u nakani da teško tjelesno ozlijedi 64-godišnju majku, zadao joj više udaraca tupim predmetom po glavi uslijed čega je ona zadobila više ozljeda glave lake naravi.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli-Pola i 17. prosinca 2020. odredila 36-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).