Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je Policijska postaja Buje podnijela posebno izvješće, Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. prosinca 2020. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 52-godišnjeg osumnjičenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz čl 139. st. 2. Kaznenog zakona i dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (22. 12. 2020.)

Osnovano se sumnja da je 52-godišnji osumnjičenik 2. kolovoza 2020., upravljao vozilom u kojem je bilo dvoje maloljetne djece znajući da je pod utjecajem alkohola (koncentracija veća od dva promila) sve dok ga policijski službenici nisu zaustavili. Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak 9. prosinca 2020., nakon što je telefonskim putem ostvario kontakt sa svojom maloljetnom djecom i znajući da je poziv na razglasu i da se u blizini nalazi 34-godišnjakinja u odnosu na koju mu je izrečena mjera opreza zabrane pristupa i uspostavljanja i održavanja kontakta, izrekao više prijetnji i uvredljivih riječi.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli-Pola i 22. prosinca 2020. odredila 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).