Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola
Podignuta optužnica protiv 55-godišnjakinje zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1963.) zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 222. st. 3. u vezi sa čl. 215. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (25. 4. 2018.)
Optužnicom se okrivljenicu tereti da je 9. rujna 2017. na dječjem igralištu u mjestu Bertoši, dala motorno vozilo četverokotač-quad (snage 19kw, zapremnine motora 567 cm2 i mase 417 kg) na upravljanje djetetu (2009.), dok je istovremeno na vozilu bilo još troje djece, a na dječjem igralištu druga djeca. Tereti ju se da je navedeno učinila svjesna da navedeni četverokotač-quad ima samo dva sjedeća mjesta te da dijete nije sposobno njime na siguran način upravljati, kao i da zbog ostale djece na sjedištu može biti ometeno u upravljanju vozilom te da su u blizini djeca, ali je olako držala kako se prisutnoj djeci ništa neće dogoditi. Prilikom djetetova nestručnog upravljanja vozilom došlo je do udara vozila u osmogodišnje dijete koje se ondje igralo i prelaska vozila preko njegove obje noge pri čemu je osmogodišnje dijete zadobilo teške tjelesne ozljede.